نشست هیأت رئیسه پارک علم فناوری در معاونت عمرانی استانداری در مورد توسعه فناوری آب


در جلسه ای با حضور معاون عمرانی استاندار یزد و هیأت رئیسه پارک علم و فناوری یزد، عملکرد، برنامه ها و نیازمندی های مرکز توسعه فناوری آب را مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

در آغاز این جلسه، دکتر داریوش پورسراجیان، رئیس پارک علم و فناوری یزد، ایجاد باشگاه آب، ساماندهی و حمایت از مؤسسات فعال در حوزه آب و نیز تقویت و توسعه ارتباطات بین المللی را به عنوان اولویت های اجرایی مرکز توسعه فناوری آب در سال جاری برشمرد.

دکتر احمد رضا فقیه خراسانی، معاون فناوری و نوآوری پارک علم و فناوری یزد نیز با اشاره به پیگیری های گسترده جهت تأسیس دفتر ابتکار بین­المللی خشکسالی (IDI) در شهر یزد از سوی سازمان یونسکو، خواستار حمایت جدی مدیریت عالی استان در این موضوع شد. دکتر فقیه خراسانی به برقراری ارتباط با برخی از متخصصان بین المللی حوزه مدیریت منابع و خشکسالی از سوی مرکز توسعه فناوری آب اشاره داشت و افزود: امیدواریم در سال جاری شاهد برگزاری دوره های آموزشی پیشرفته با حضور اساتید بین المللی در یزد باشیم. وی استفاده از تجارب و دانش اساتید برجسته و بین المللی در یزد را موضوعی با اهمیت و کلیدی دانست که می تواند به انتقال تجارب جهانی و معرفی ره حل هایی جدید در موضوعاتی چون مدیریت مصرف و منابع، سیستم های انتقال و آبیاری و ...  بینجامد."

مهندس شهرام شکوهی، معاون پشتیبانی پارک علم و فناوری یزد نیز خواستار حمایت مستقیم استانداری از مؤسسات فناور فعال در حوزه آب شد و اظهار داشت: برخی از شرکت­های مستقر در مجموعه پارک، از قابلیت های خوبی برخوردار هستند و در صورت حمایت می توانند حضور پررنگ و مؤثری در بازار داشته و برخی از نیازهای حیاتی در بخش آب را حتی در سطح ملی پاسخ دهند."

علی اکبر قیومی، مدیر مرکز توسعه فناوری آب نیز به ارائه گزارشی از عملکرد چند ماهه این مرکز پرداخت. وی با اشاره به لزوم هماهنگی و هم افزایی در بین دستگاه­ها و فعالیت­هایی که در بخش مدیریت بحران خشکسالی انجام می شود توجه جدی به دو مفهوم کلیدی "حکمرانی آب" و "اقتصاد آب" را برای مدیریت بهینه وضع موجود ضروری دانست و از برنامه های مرکز توسعه فناوری آب در این حوزه سخن گفت.

در پایان این جلسه، مهندس سیدحسینی، معاون عمرانی استاندار یزد با تقدیر از تلاش­های صورت گرفته خواستار فعالیت بیشتر و پررنگ مرکز توسعه فناوری آب در زمینه تولید محتوا و ارائه راهکارهای عملیاتی با استفاده از توان متخصصان بومی گردید. وی با اشاره به آنکه در بخش آب فرصت های زیاد و بزرگی از دست رفته است، بر اهمیت «زمان» در برنامه های مرکز توسعه فناوری آب تاکید نمود.

مهندس سید حسینی بر حمایت جدی مجموعه استانداری از مؤسسات فناور و یا نهادهای مردمی فعال در حوزه آب تأکید نمود و اظهار داشت "باید فرصت فعالیت اقتصادی جدید در بخش مدیریت و مصرف آب به ویژه با تأکید بر

فناوری های جدید را به مردم و متقاضیان بیشتر و بهتر از گذشته معرفی نمود". ایشان حسینی با اشاره به فعالیت­های فراوان تبلیغاتی در جهت کنترل مصرف به ویژه در بخش آب شهری گفت "استفاده از کلیشه های تکراری در تبلیغات دیگر پاسخگو نیست و باید راهکارهای جدید اعتمادسازی و تأثیرگذار بر افکار عمومی در محافلی تخصصی چون مرکز توسعه فناوری آب، طراحی و پیشنهاد شود."