افزایش ظرفیت تولید صنعتی نانوجاذب‌های نفت از آب


شرکت گرافن تری‌دی‌لب با راه‌اندازی راکتور جدید، امکان تولید فوم جدیدی از جنس گرافن را پیدا کرده است که می‌تواند برای زدودن نفت از آب مورد استفاده قرار گیرد.

شرکت گرافن تری‌دی‌لب (Graphene 3D Lab) ترکیب گرافنی جدیدی به بازار عرضه کرده که دارای خواص جاذب روغن است.
این شرکت اخیراً راکتور جدیدی راه‌اندازی کرده است که می‌تواند تولید اکسید گرافن و اکسید گرافن احیاء شده را تا 5 برابر افزایش دهد. با افزایش ظرفیت تولید این شرکت، گرافن تری‌دی‌لب امکان تولید نسل جدیدی از مواد گرافنی را پیدا می‌کند. این مواد جدید، فوم‌های اکسید گرافن و اکسید گرافن احیاء شده است. این فوم‌ها نسل جدیدی از مواد بسیار سبک بوده که دانسیته بالایی در حدود 20 میلی‌گرم در هر سانتیمتر مکعب دارد. در واقع این فوم‌ها تنها 17 مرتبه از هوا سنگین‌تر هستند.
با استفاده از این فناوری انحصاری شرکت گرافن تری‌دی‌لب، این شرکت می‌تواند مواد جدیدی تولید کند که 3500 تا 8000 برابر وزن خود حلال آلی یا روغن جذب کند در حالی که آب هیچ اثری روی آن‌ها ندارد.
این محصولات می‌توانند اثرات مخرب زیست محیطی نشت نفت به آب دریا را به حداقل برساند. در گذشته فجایع مختلفی اتفاق افتاده است. در سال 1989 شرکت اسکون والدوز دچار نشت نفت به آب شد. اتفاق مشابهی در سال 2010 برای شرکت بریتیش پترولیوم افتاد. چنین حوادثی آثار زیست‌محیطی و اقتصادی و اجتماعی زیادی به دنبال دارد.
روزانه بیش از سه میلیارد گالن نفت در جهان مصرف می‌شود که این سطح بالای مصرف نفت می‌تواند احتمال بروز چنین حوادثی را افزایش دهد.
برای حل این مشکل، محققان مختلفی در سراسر جهان به دنبال راهکارهایی هستند که یکی از راهبردهای مهم در این حوزه، استفاده از مواد متخلخل با دانسیته بسیار پایین است. این مواد می‌توانند جاذب مناسبی برای ترکیبات نفتی باشد.
این فوم گرافنی دارای تخلخل بالایی بوده و می‌تواند به‌عنوان جاذب سریع، برای زدودن نفت از آب استفاده شود. این ترکیبات دارای کاربردهای مختلفی نیز هستند. برای مثال، می‌توان از آن‌ها در حوزه انرژی، حسگرهای بسیار حساس و کاتالیست‌های شیمیایی استفاده کرد.